top of page
Viimeisimmät

Minikuvaus

Joulun minikuvaus jäi minulta järjestämättä ennen joulua ja ohjasin useamman asiakkaani kollegoiden minikuvauksiin.

Viime vuotisissa tammi-helmikuun minikuvauksissa kävi paljon minejä ja muutama perhekin. Nyt järjestän minikuvauksen lapsille. Kuvattavan tulee osata istua ilman tukea ja kuvattavia voi olla kerralla maksimissaan 5 henkeä.

Valokuvausaika on 20 minuuttia ja väliin olen laskenut 10 minuutin vaihdot. Olen järjestänyt useammat minikuvaukset ja kuvausaikani ovat olleet aiemmissa kuvauksissa 15-30 minuutin väliltä. Tämä 20 minuutin kuvausaika on hyväksi havaittu ja mielestäni se on sopiva aika tämän kaltaisille kuvauksille. Riippuu henkilömäärästä ja lasten iästä kuinka laajasti kuvia saadaan. Kuvausaika on tarkoitettu yhden perheen lapsille.

Minusta on vuosien saatossa kuoriutunut tällainen kukkaistyttö. Rekvisiitta kuvissa vähentyy kokoajan enemmän, mutta kukat näköjään jäävät :) Ei nyt jokaisessa minissä, mutta seuraavissa kyllä. Teen kuvien kaltaisen kukkanauhan.

Kukkasomiste

Kuvauksissa minimalistinen rekvisiitta näyttelee sivuosaa ja itse kuvattavat ovat pääosassa. Tämä kukkanauha toimii taustalla somisteena.

Hyödynnän studioni ikkunalautoja paljon kuvauksissa, mutta tällä kertaa rakensin valokuvaus setupin vaaleaa taustaseinää vasten.

Tummanharmaa kivilattia on ihana ja hyödynnän sitä usein kuvissani. Se toimii loistavasti taustana ja tuo kuviin särmää. Nyt halusin kuvista vaalean hempukoita ja niinpä kaivoin kaappien uumenista ilmapatjan, jonka päälle heitin vaaleat peitteet.

Niin kuin näkyy, kuvien värimaailma on hyvin vaalea ja minusta tyyliä täydentää valkoiset tai vaaleat vaatteet.

Kukkia
Kukkasomiste minikuvauksiin

Minikuvausten jälkeen lähetän Dropboxiin 10-15 koevedosta, joista asiakas valitsee kuvat joille tehdään kuvankäsittely.

Halutessaan lisäkuvia saa tilattua. Kaikki valitut kuvat käsitellään ja valmiit kuvatiedostot toimitetaan asiakkaalle 2-3 viikon päästä kuvavalinnoista Dropboxin kautta.

Sisarukset valokuvauksessa
Lapset minikuvauksessa
Valokuvaus

Kuvaukseen on aikoja rajoitetusti. Varaathan kuvausajan nopeasti. Ilmoitathan varausvaiheessa kuinka monta lasta osallistuu kuvaukseen, ilmoitathan samalla myös lasten iät. Minä laitan sähköpostilla vapaista ajoista listan. Muistathan huomioida kuvausaikaa varatessasi lapsen mahdollisen päiväuniajan. Kuvaus on hyvä ajoittaa hyvissä ajoin ennen päiväuniaikaa tai päiväunien jälkeen. Minit ovat parhaimmillaan kuvauksissa, kun on levätty hyvin ja masu on täynnä.

Comments


Seuraa minua
Tunnisteita ei vielä ole.
Avainsanat
Arkisto
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page