top of page
Viimeisimmät

Vaatteet lapsi- ja perhekuvassa

Vaatteilla on iso merkitys lopputulokseen eli valokuvaan. Vaatteilla voi korostaa, kiinnittää huomiota tai vaatteet voivat olla neutraalit, niin etteivät ne korostu valokuvassa. Esimerkiksi perhekuvassa vaatteet voivat muodostaa teeman. On sitten kyseessä printti, vaatteissa toistuva väri, materiaali tai esimerkiksi asusteet. Minä tykkään ilmavista, raikkaista, harmonisista valokuvista. Minusta kuvissa toimivat parhaiten yksiväriset ja mahdollisimman simppelit vaatteet. Alla olevassa kuvassa perheellä oli päällä teetetyt t-paidat, pienellä pojalla oli tietenkin Prince t-paita.

Perhekuvaus vaatteet

Perhekuvauksessa minusta on tärkeää, että vaatteet sointuvat yhteen niin värien, sävyjen, materiaalin kuin tyylien kanssa. Alla olevassa kuvassa vaatteet matchaavat mielestäni täydellisesti toisiinsa. Yksivärinen, sini-valkoinen värimaailma on tasapainoinen kokonaisuus. Vaatteet ovat sopivan yksinkertaiset, ilmavat ja raikkaat.

Perhe istuu ikkunalaudalla

Vaatteet ja asusteet kuvauksiin tulisi valita niin, että ne tuntuvat mukavalta päällä. Vaatteet eivät saa kiristää, puristaa, olla liian isot ja kaikki ylimääräinen tulisi jättää pois. Jos lapsi ei tykkää päähineistä tai kukkapannoista, ei niitä tulisi laittaa kuvauksiin, tämä usein suututtaa lasta turhaan. Alhaalla olevassa kuvassa äiti ja tytär olivat pukeutuneet samiksiin :) Mielestäni täydelliset kuvausvaatteet täydensi ihanat hiuspannat, jotka eivät kuvauksissa haitanneet.

Äiti ja tytär miljöökuvauksessa

Sisaruskuvissa samoin kuin perhekuvissakin, vaatteiden tulisi sointua toisiinsa. Vaatteiden ei tarvitse olla samanlaiset vaan saman tyyliset tai jokin väri joka toistuu sisarusten vaatteissa.

Veljekset valokuvauksessa

Vaatteiden materiaali henkii valokuvaan fiilistä. Kuvaustyylini on vaalea ja luonnollinen, samoin kuvankäsittely. Mielestäni minun raffiin valokuvausstudioon sopii täydellisesti luonnonmateriaalista valmistetut vaatteet esimerkiksi puuvilla, pellava, villa jne. Alhaalla olevassa kuvassa vaatteina toimivat ihanat villainen paita ja söpöt housut. Paljaat varpaat sopivat minusta parhaiten kuvaukseen kuin kuvaukseen.

Pieni poika valokuvausstudiolla

Pieni tyttö, tyllihame ja paljaat varpaat ovat kenties söpöin yhdistelmä ikinä.

Tyttö hymyilee valokuvauksessa

Comments


Seuraa minua
Tunnisteita ei vielä ole.
Avainsanat
Arkisto
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page