top of page
Viimeisimmät

Valokuvat

Näin joulun alla herää kummasti tarve pistää asioita järjestykseen ja päästä aloittamaan uusi vuosi niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Viimeistään siinä vaiheessa kun alat tilaamaan mummoille ja kummeille joululahjaksi esimerkiksi seinäkalenteria, tajuaa, että vuoden kuvat ovat aika hajallaan. Osa valokuvista on omassa puhelimessa, osa miehen puhelimessa, osa muistikortilla ja osa järjestyksessä kovalevyllä.

Valokuvat-paperikuvat

Ensi vuoden mottoni on: "Tee se heti valmiiksi!, niin se on tehty". Olen ollut aina järjestyksen nainen. Minusta on hienoa, kun asiat ovat hoidettuna ja järjestyksessä.

Minulla on ollut monivuotinen projekti, joka on rassannut mieltä ajoittain vuodesta 2012 asti (!). Meinaan valokuvat. Kuvia on tuhansittain koneella ja kovalevyillä, mutta viimeisimmät paperikuvat valokuva-albumissa ovat vuodelta 2011. Kotimme seinille olen tilannut kuvia kehyksiin ja muuten esille, mutta valokuva-albumeihin asti paperisia kuvia en ole saanut.

Katselemme useasti kännykällä otettuja videonpätkiä lasten kanssa, mutta kuvia selkeästi vähemmän.

Valokuvat

Olen kuvannut järkkärillä monta vuotta kaikki kuvani raakakuvina ja joka ikinen kuva tulee käsitellä. Perheen kuvia otetaan järkkärillä sekä vanhempien omilla kännyköillä. Järkkärillä kuvattu kuvamassa on usein suhteellisen suuri ja turhien kuvien karsiminen tulisi tehdä heti, ei kerryttää kuukausien kuvia yhdeksi isoksi savotaksi.

Asiakaskuvissa minulla on selkeä työnkulku, mutta oman perheen kuvat ovat sekaisin ja tilanne ei ole hallinnassa.

Nyt otin härkää sarvista ja tuumasin, että teen tämän nyt heti valmiiksi, niin se on tehty. Tein myös päätöksen, että enää ikinä en ole tässä tilanteessa, vaan jatkossa järjestän kuvat heti käsittelyssä oikeisiin kansioihin.

Valokuvaus- Valokuvat

Kun valokuvat on siirretty yhteen paikkaan perheen kännyköistä, muistikorteilta alkaa kuvien karsiminen ja järjrestäminen oikeisiin kanvioihin. Kuvien karsinta on usein kovin urakka, ainakin itselle, tämän jälkeen laitan kuvat kuukausittain kansioihin. Kun saan kuvat karsittua ja lajiteltua oikeisiin kansioihin, alan tykittämään Ifolorin kuvakirjoja meidän perheen molemmille lapsille. Paperikuvat teetän valokuva-albumiin.

Kun kuvat ovat koneella kansioissa järjestyksessä on mukavaa ja helppoa teettää esimerkiksi se seinäkalenteri vuoden kivoista kuvista.

Valokuvat-paperikuvat

Comments


Seuraa minua
Tunnisteita ei vielä ole.
Avainsanat
Arkisto
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page