top of page
Viimeisimmät

Joulu

Toivottavasti joulusi on sujunut mukavasti. Joulu on rauhoittumisen aikaa monessa perheessä. Joulua odotetaan ja valmistellaan kovasti. Juhlaan ladataan paljon odotuksia niin lasten kun aikuistenkin taholta.

joulun

Joulu on ilon juhla. Olen jouluihminen.

Joulut ovat olleet minulle aina ilon juhla. 30 vuotta samat jouluperinteet omasta lapsuudesta ovat muovautuneet mun ja mieheni näköisiksi. Ei yksinomaan jatketa toisen meistä lapsuuden perinteitä vaan ollaan rakennettu omat, meidän lapsille. Meidän esikoinen on seitsemän ja hänen ensimmäisinä jouluina haeskelimme tapaa viettää joulua. Nyt viimeiset kaksi, kolme vuotta olemme löytäneet juuri meidän perheen näköisen tavan viettää joulua rennosti, nauttien. Talomme valmistui kaksi vuotta sitten lokakuussa ja tämä on siis kolmas joulu omassa kodissa. Tänä vuonna heräsin siihen ekaa kertaa, kun lapset kyselivät viime vuoden joulujuttuja. Tuli iloinen mieli.

Ilon rinnalle tulee joka vuosi isommin myös melankolia. Kai se satukirjojen kuvittama joulusatu alkaa saamaan myös todellisuuden kontrastia. Itselle vieraat asiat saattavat tuntua hyvin kaukaisilta ehkä olemattomilta. Tänäkin vuonna Hope joulukeräyspuun edessä tunsin itseni hyvin pieneksi. Esikoisen ekoissa koulun joulujuhlissa ilon ja ylpeyden rinnalla loisti suru. Suru siitä, ettei kaikille lapsille joulu suinkaan ole ilon juhla, vaan karu todellisuus, joka poikkeaa täysin joulusadusta. Se tarina "Onko täällä kilttejä lapsia" ei vaan istu joka perheeseen ja lasten rakastama punanuttu on monille pelkkä iso vitsi.

Loppuvuodesta, just joulun alla sitä monesti ynnää asioita yhteen. Arvottaa ja arvioi mikä on hyvin ja mikä voisi olla paremmin. Kai tästä vuodesta päälimmäisenä kiitollisuus, ehkä viime vuonna oli sama, mutta sama teema jatkuu.

Joulukuusen alla

Tänä vuonna olen tehnyt tosi paljon töitä. Työkiireiden takia jouduin jättämään parin päiväiset joulun minikuvaukset pitämättä studiollani. Ensimmäiset kyselyt joulukorttikuvauksista sain jo syyskuussa, mutta pystyin järjestämään kuvausajan ainoastaan parille vakiasiakkaalleni.

Porkkanarieska

Piparit

Minulle joulu meinaa rauhoittumista. Vuosien saatossa olen tullut armollisemmaksi joulun suhteen. Lasten tulon myötä joulu on saanut täysin uuden merkityksen ja se on hyvin tärkeä juhla minulle. Työt tulee järjestää niin, että joulun alla olisi mahdollisimman paljon aikaa järkkäillä joulusta mieleinen ja tänä vuonna kun olen tehnyt pitkää päivää, olen karsinut kaiken ylimääräisen ja keskittynyt oleelliseen, niihin asioihin mitkä tuntuvat mukavilta ja jättänyt kaiken väkinäisen puuhastelun pois.

On ollut jouluja, joista en muista mitään, olen ollut aamusta iltaan keittiössä. Välillä kattanut ja sitten taas täyttänyt tiskikonetta. Joulu meni hujauksessa ohi ja sitten nukuttiin pari päivää.

Tänä vuonna tein tietoisen valinnan, että ostan lähes kaiken valmiina. Koti laitetaan kauniiksi, mutta jouluna keskitytään lapsiin ja yhdessäoloon. Kaikki turha jää pois ja aikaa jää leikkimiseen ja pelaamiseen. Ja niin jäi <3

Tänään, joulupäivänä nukuimme pitkään, leikimme, pulkkailimme ja katsoimme elokuvia- parasta! Tämän joulun agenda kopioidaan seuraaviksi tuleviksi vuosiksi.

Ihanaa joulua!

Comments


Seuraa minua
Tunnisteita ei vielä ole.
Avainsanat
Arkisto
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page